Mind programma's

Pilates

Pilates bestaat uit eens serie gerichte oefeningen die je bewust maken van je lichaamshouding, bewegingstechniek en ademhaling. Het versoepelt je rug, houdt je buik plat en verlengt je spieren.

Pilates wordt gebruikt om te revalideren van blessures of bij andere lichamelijk klachten, ook ter ondersteuning bij afvallen en om de balans tussen kracht en souplesse te verbeteren. Dit gebeurt in groepslessen máár kan ook Personal Training. Simpel: Het sterkt je core!

Barre

Moderne versie van een klassieke balletles. Een krachtige workout van 30/45 minuten die zich voornamelijk op core, billen en bovenbenen concentreert. Op een elegante manier maak je gebruik van een lichte plates en je eigen lichaamsgewicht voor sterke spieren en een betere houding. Deze workout is je persoonlijke time-out van het dagelijkse leven. Barre will change you and re-shape you!

Yoga

Yoga komt uit een eeuwenoude traditie uit India. Het woord is yoga is afgeleid van het woord yuj hetgeen binden, verbinden, beheersen, verenigen betekent. Het is verwant aan het Nederlandse woord juk. Yoga betekent dus letterlijk: vereniging en verbinding.

Emoties, spanningen en allerlei angsten slaan we op in ons innerlijke systeem. Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen krachten worden in het lichaam losgemaakt en eruit gewerkt door het beoefenen van Yoga. De fysieke en mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.

Hatha Yoga

Hatha yoga is in het Westen de meest bekende vorm van yoga . Het is een manier om te helpen de juiste spanning te vinden in je bestaan. Heb je last van te veel spanning, dan zal de beoefening van yoga je kunnen helpen om te ontspannen. De Hatha yoga bestaat uit het uitvoeren van bewegingen en aannemen van houdingen. Er zijn staande, zittende en liggende yoga-houdingen.

YinYoga

De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt zijn vooral gericht op het versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebiedlos.In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en te verleggen.

VinyasaYoga

Vinyasa yoga is een dynamische vorm van yoga en is momenteel de meest voorkomende yogastijl. Vinyasa staat ook wel bekend als Flow yoga. Een flow van bepaalde houdingen op de beweging van de ademhaling. Je flowt als het ware van de ene naar de andere houding in een sequence.

Flow (Balanzse)

FlowBalanzse is een body & mind les. Yoga onderdelen van FlowBalansze zijn gecontroleerd ademhalen, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie. FlowBalansze is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht.

PowerYoga

Power Yoga is ook een dynamische vorm van Yoga. Het maakt gebruik van bewegingen zoals de natuur die bedoeld heeft. Het hele lichaam is er bij betrokken. Het metabolisme (stofwisseling) krijgt hierdoor een flinke opkikker.

De effecten zijn al na een aantal Power Yoga lessen merkbaar: Men voelt zich fitter, kalmer en veel energieker. Het lichaam krijgt een souplesse, die het nog niet eerder gehad heeft. Afgezien van deze fysieke effecten speelt er een eigenlijk nog groter effect af onder de oppervlakte. In het innerlijke.

Meditatie/Mindfullness

Mediteren is zijn.

Bij mediteren observeer je je gedachten zonder ze te veroordelen: zo probeer je tot jouw ware kern te komen. Er zijn enorm veel manieren om te mediteren en ook allerlei redenen om ermee te beginnen: om te ontspannen bijvoorbeeld, om bij jezelf te komen, om om te gaan met (negatieve) emoties…tegen depressie, angsten, gedragsproblemen.

Is de proefles goed bevallen?

StudioMaxx

Telefoon: 010 5111312
E-mail: [email protected]
Westerwater 4c
2651 JN Berkel en Rodenrijs

Privacy Policy

Je vindt ons in het winkelcentrum tegenover de HEMA.

Openingstijden

Maandag        09:00 – 21:30

Dinsdag          09:00 – 21.30

Woensdag      09:00 – 21:30

Donderdag     09:00 – 21:30

Vrijdag            09:00 – 13:00

Zaterdag         09:00 – 13:00
Zondag           09:00 – 12:00

Programma

StudioMaXX heeft verschillende programma’s voor fysieke en mentale training in haar aanbod. Wil je meer informatie of wil je gewoon even kijken? Kom dan vrijblijvend eens langs.